Selecteer een pagina

Dick Bruna schreef meer dan 120 boekjes over ons favoriete konijn nijntje, maar naast dit vrolijke konijntje, spelen ook diverse andere karakters een rol in deze verhalen. Waaronder betje big, wiens boekje ‘betje big gaat naar de markt‘, nu bijna 30 jaar naar dato, opnieuw wordt uitgebracht.

betje big gaat naar de markt

Titel: betje big gaat naar de markt
SchrijverDick Bruna
UitgeverijMercis
ISBN: 9789056479206

Over Dick Bruna en zijn creaties

Wie is er niet opgegroeid met de boekjes van nijntje? Het vrolijke konijntje beleeft samen met haar vriendjes altijd leuke verhalen die goed aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dick Bruna (1927-2017) schreef meer dan 120 boekjes over nijntje, boris en barbara beer, betje big, knorretje, nina en natuurlijk snuffie! En ja, allemaal met kleine letters geschreven! Bruna vond namelijk dat de kinderboekjes zo ‘simpel’ mogelijk gehouden moesten worden en dat houdt in: duidelijke lijnen, kleuren en geen poespas. Deze boekjes zijn een prachtig voorbeeld van less is more.

474230 banner betje2 2e9bab original 1680170939

Betje big gaat naar de markt verscheen oorspronkelijk in 1980 en is nu voor het eerst onderdeel van het Mercis Publishing assortiment. Het boek is vanaf 1 mei 2023 verkrijgbaar in de boekhandel en online. 

betje big gaat naar de markt

Betje big gaat naar de markt. Ze ziet daar allemaal lekkere dingen: boontjes, prei, radijsjes en nog veel meer! Betje koopt een mand vol kersen en nodigt haar nichtje knorretje uit om ze samen op te eten. 

Spread van betje big gaat naar de markt

Dit vrolijke boek met tekst op rijm laat zien wat je zoal op de markt kunt vinden en nodigt uit om samen met kinderen over gezond eten te praten.

Spread van betje big gaat naar de markt.

Wil jij dit boekje ook lezen?

Vanaf 1 mei is betje big gaat naar de markt zowel in de fysieke als de online boekhandel. (Adviesprijs €7,95)

Afbeeldingen via Mercis Publishing