Selecteer een pagina

Wie kent de prentenboeken van Kikker en zijn vriendjes niet? Deze bekende boekenserie, geschreven door Max Velthuijs, heeft al heel wat kinderharten veroverd en met goed recht. Kikker en zijn vriendjes maken altijd hele bijzondere verhalen mee. In deze blog vertel ik je meer over het boek Bij Kikker thuis en de bijbehorende speelset waarmee je het verhaal zelf kunt naspelen.

Over Bij Kikker thuis

Titel: Bij Kikker thuis
Schrijver: Max Velthuijs
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025874667

F379D6C9 CD2C 441E 9856 96911ABE7E42
Bij Kikker thuis past goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2023: Bij ons thuis

Heerlijk voorlezen uit Bij Kikker thuis

Kikker en zijn vriendjes maken iedere dag weer nieuwe avonturen mee. En wat nu zo mooi is aan de verhalen van Kikker, is dat die avonturen lang niet altijd maar vrolijk zijn. De verhalen zijn echt uit het leven gegrepen en naast dat Kikker en zijn vriendjes feest vieren, de wereld ontdekken en genieten, komen ook emoties zoals onzekerheid en verdriet naar voren.

In Bij Kikker thuis krijgt Kikker bezoek van zijn vrienden. Nadat hij wakker wordt, maakt hij het huis schoon en ruimt op, hij maakt de kachel aan en dekt de tafel gezellig zodat hij daarna zijn vrienden kan ontvangen. Ze eten samen een heerlijke taart, spelen lekker buiten en drinken samen wat. Dan is het alweer tijd om gedag te zeggen en de dag af te sluiten. Het was een mooie dag!

Speel zelf het verhaal na met de bijbehorende speelset

Speciaal bij dit boek is er een speelset ontwikkeld van het huisje van Kikker. Uiteraard zijn al zijn vriendjes er ook bij! De speelset is gemaakt van dit dik karton en is makkelijk in elkaar te zetten of weer uit elkaar te houden. Je kunt er zelfs twee ‘scenes’ mee maken. Binnenin het huisje, zoals je op onderstaande foto ziet. Maar ook kun je de delen andersom in elkaar zetten om zo de buitenomgeving te creëren. Zo kun je de figuren zowel binnen, als buiten laten spelen.

Bij kikker thuis kartonnen speelset

Deze speelset staat gegarandeerd voor urenlang speelplezier maar ook zeker voorleesplezier. Want hoe leuk is het om tijdens het voorlezen het verhaal gelijk mee te spelen?! En wie weet verzint jouw kind wel zijn eigen Kikker avontuur!

Bij Kikker thuis ook in de klas of het kinderdagverblijf gebruiken? Kijk eens naar deze lesbrief van Kinderboeken.nl

Wil jij dit boek ook lezen?

Je kunt dit boek met de speelset zowel in de fysieke als de online boekhandel kopen.