Selecteer een pagina

Het is niet altijd makkelijk om iets nieuws te leren. Maar als je het toch probeert zul je zien dat je door te proberen ook kunt leren. In Coco kan het! het verhaal van vogeltje Coco die moet gaan leren vliegen.

Coco kan het!

Titel: Coco kan het!
Schrijver: Loes Riphagen 
UitgeverijGottmer
ISBN: 9789025771928

Over Loes Riphagen

Als je boeken worden bekroond met prijzen uit het binnen- en buitenland, dat zit het wel goed met je schrijf- en tekenkunsten. Dat geldt dus voor Loes Riphagen. Haar boeken zijn inmiddels al in meer dan 15 landen uitgegeven en ze wordt vooral geroemd om haar prachtige illustraties.

Over het boek

Coco kan het! was in 2021 prentenboek van het jaar en inmiddels zijn er al diverse gerelateerde producten van Coco op de markt zoals Het bos van Coco tel- en zoekboek. Niet meer dan logisch want het kleine vogeltje Coco is iets waar veel kinderen iets van kunnen leren. In Coco kan het! is het tijd voor de babyvogeltjes om te gaan leren vliegen. Maar Coco durft niet. Ze wil wel heel graag. Maar ze is bang dat ze valt. En het is voor kleine vogeltjes wel heel gevaarlijk daar beneden. Natuurlijk heeft haar moeder er alle vertrouwen in dat Coco het wel degelijk kan en geeft haar een vriendelijke zetje de goede kant op: zo van de tak af. Nu moet Coco wel!

Coco kan het! met illustraties van Loes Riphagen.

De les die kinderen uit dit boek halen is dat het soms spannend kan zijn om iets nieuws te gaan doen. Dat iets er misschien van een afstandje enger uitziet dat dat het daadwerkelijk is. Maar, dat wanneer je het probeert (met of zonder steuntje in de rug) er ook hele mooie dingen kunnen gebeuren.

Coco kan het! inkijkje.

Wil jij dit boek ook lezen?

Coco kan het! is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.