Selecteer een pagina

Hoe gaat het er bij jullie thuis aan toe tijdens het eten? Proberen jouw kinderen nieuwe smaken gemakkelijk of kun je ook wel wat hulp van de Boebalas gebruiken om op proefavontuur te gaan?

De Boebalas

Titel: De Boebalas
SchrijverNancy Bosmans
UitgeverijCondor
ISBN: 9789464530490

Wat is nou weer een Boebalas?

Schrijfster Nancy Bosmans heeft een Nederlandse vader en een Ghanese moeder. Het is voor haar erg belangrijk om te vertellen over haar cultuur en dit ook aan haar kinderen mee te geven. Zelf is ze opgegroeid met het idee dat de Boebalas een eng monster was dat langs kwam als je je bord niet leeg at. Haar moeder kreeg het idee van haar Surinaamse buurvrouwen in de Bijlmer, in wiens cultuur de Boebalaas een echte legende was.

Nancy wilde haar eigen kinderen niet bang maken met enge monster dus besloot ze van de Boebalas een vriendelijke helper te maken om zo haar kinderen te stimuleren om meer verschillende smaken te proeven. Het met boek De Boebalas heeft ze een haar eigen ervaringen gebruikt om de Boebalas tot leven te wekken en meer te vertellen over de Ghanese cultuur.

Over het boek

Ga mee op proefavontuur met het liefste monster van allemaal: de Boebalas! Zusjes Neah, Ayah en Avah gaan op bezoek bij hun Ghanese oma. Tijdens het avondeten krijgen ze iets voorgeschoteld wat ze totaal niet kennen. Het ziet er zo anders uit dan wat ze thuis eten! Hun mening staat vast: dit lusten ze écht niet…

Maar gelukkig heeft Oma een oplossing. Zij kent namelijk een heel bijzonder monster: de Boebalas. Dit lieve beest neemt de kinderen mee op een proefavontuur om zo nieuwe smaken – en daarmee ook hun eigen cultuur – te ontdekken.

De Boebalas is een kleurrijk prentenboek over de kracht van smaken. En wil je zelf ook je het proefavontuur aangaan? Achterin het boek staat een recept voor het Ghanese gerecht Fufu. Ga jij de uitdaging aan?!

Verder aan de slag met proeven? Doe het proefspel! Gebruik deze toffe download van kinderboeken.nl

Wil jij dit boek ook lezen?

De Boebalas is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.