Selecteer een pagina

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben ruzie. Hun gezamenlijke vriend Benito Blanco wil graag dat ze die ruzie nu eindelijk eens bijleggen. Of dat ook gaat lukken lees je in deel 5 van Costa Banana: De Eilandenruzie van Jozua Douglas

De Eilandenruzie

Titel: De Eilandenruzie (onderdeel van de Costa Banana serie)
SchrijverJozua Douglas
UitgeverijDe Fontein
ISBN: 9789026152504

Over Jozua Douglas

Kinderboekenschrijver Jozua Douglas heeft inmiddels al vele succestitels op zijn naam staan en zijn boeken zijn al in meerdere talen (waaronder het Engels, Fins, Duits en zelfs Koreaans) uitgegeven. Hoewel hij zelf is geboren in een klein dorpje in Groningen, heeft hij Schotse voorouders. Zijn boeken zitten altijd vol humor en spannende dingen, iets wat natuurlijk niet mag ontbreken in een kinderboek. Naast de kinderboeken die Jozua zelf schreef, schreef hij ook boeken samen met bijvoorbeeld Loes Riphagen (bekend van Coco kan het!), Juf Maike (een van de leukste juffen online) en Tosca Menten (die je natuurlijk kent van onder andere Dummie de Mummie).

De Eilandenruzie is het vijfde deel uit de Costa Banana serie, waar inmiddels 6 delen van zijn verschenen. Het leuke aan deze serie is dat je de boeken ook gewoon los van elkaar kunt lezen.

Wil je meer weten over Jozua Douglas, dan raad ik je aan deze pagina van SchoolTV eens te bekijken. Hier kun je namelijk een digitaal kijkje nemen in de schrijfkamer van Jozua en komt je allerlei leuke dingen over hem te weten!

Over het boek

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Naast het spannende verhaal over de eilandenruzie, staat het boek vol met grappige illustraties (door Elly Hees) en zijn er in deze uitgave nog een aantal leuke extra’s. Bijvoorbeeld de eilandgeluiden playlist, die je tijdens het lezen een nog beter eilandgevoel geven, een heleboel handige spionagetrucs én een voorproefje op het zesde deel van de serie.

De Eilandenruzie verscheen eerder al als kinderboekenweekgeschenk (2018) maar heeft nu dus een upgrade gehad.

Wil jij dit boek ook lezen?

De Eilandenruzie is zowel in de fysieke als de online boekhandel (bijvoorbeeld bij Bookspot of Libris) verkrijgbaar. En heb je een Kobo Plus abonnement? Dan kun je dit boek gratis luisteren!

?c=33780&m=2013457&a=330874&r=&t=html