Selecteer een pagina

Vers van de pers is dit nieuwe humoristische stripboek van Mike Barfield over de waanzinnige wereld van de dieren. Heb jij een echte natuurliefhebber in huis, dan is dit echt een must-read!

De waanzinnige wereld van de dieren

Titel: De waanzinnige wereld van de dieren
SchrijverMike Barfield
Illustraties: Paula Bossio
UitgeverijDeltas
ISBN: 9789044764017

De boeken van Mike Barfield

Eerder schreef ik op Mamaleestvoor.nl al over Een dag in het leven van: een knotsgekke reis door onze geschiedenis en wat is het leuk om nu weer een nieuw humoristisch stripboek van Mike Barfield te mogen bespreken. Mike Barfield is schrijver, poëet en cartoontekenaar. Een hele veelzijdige creatieveling, kun je wel zeggen. Maar, wat voor hem het allerbelangrijkste is, is humor. Hij schrijft voornamelijk kinderboeken over informatieve onderwerpen (zoals geschiedenis, dieren, wetenschap en zelfs wiskunde) en brengt dat met een gezonde dosis grappen.

Over het boek

Wederom is het Mike Barfield gelukt om een informatief boek grappig te maken. Grappig? Nee, echt hilarisch. In De waanzinnige wereld van de dieren vertelt hij op humoristische manier over de meest bijzondere dieren op onze planeet en hoe zij hun talenten inzetten om te overleven in de natuur. De tekeningen zijn in dit boek gemaakt door Paula Bossio, die de dieren en hun kenmerken op fantastische wijze op papier heeft gezet. Het leuke aan dit stripboek is dat het is geschreven alsof de dieren zelf aan het vertellen zijn. Mijn persoonlijke favorieten? De macaronipinguin en de hazenlipvleermuis. Nee, echt, ze bestaan!

De waanzinnige wereld van de dieren is een absolute aanrader voor kinderen die interesse hebben in de natuur. het boek is geschikt om zelf te lezen vanaf ongeveer 8 jaar maar zeker ook om samen te lezen! Ook is dit echt een boek dat je in de schoolbibliotheek wilt terugzien!

Wil jij dit boek ook lezen?

De waanzinnige wereld van de dieren is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar. (Adviesprijs €18,95)