Selecteer een pagina

Wie zei dat leesboeken over geschiedenis saai waren?! In Een knotsgekke reis door onze geschiedenis lees je op grappige wijze door de hele geschiedenis heen. Van de oudheid tot aan nu: dit boek heeft het en is echt een aanrader voor iedereen die meer over de geschienis wil leren.

Een dag in het leven van: Een knotsgekke reis door onze geschiedenis

Titel: Een dag in het leven van: Een knotsgekke reis door onze geschiedenis
SchrijverMike Barfield
Illustraties: Jess Bradley
UitgeverijDeltas
ISBN: 9789044763898

Voorkant van het boek: Een knotsgekke reis door onze geschiedenis

Informatieve boeken voor kinderen

Met de ‘Een dag in het leven van’ boeken schrijft de Engelse schrijver Mike Barfield boeken die feiten en weetjes op een grappige manier aan kinderen vertelt. Informatieve boeken voor kinderen waren nog nooit zo leuk! Op een speelse manier komen diverse onderwerpen aan bod, die door de veelal grappige illustraties nog interessanter worden voor kinderen. Echt boeken die in het klaslokaal of op je eigen boekenplank niet mogen ontbreken.

In deze serie verschenen de volgende boeken:

  • Het knotsgekke weetjesboek over het leven op aarde
  • Een knotsgekke reis door onze geschiedenis

Inmiddels is er in het Engels al een derde deel in de serie verschenen en natuurlijk hoop ik dat de Nederlandse versie ook snel zal volgen.

Over Een knotsgekke reis door onze geschiedenis

Hoe kun je boeken over de geschiedenis leuk maken? Juist, je maakt er een stripboek van! Een knotsgekke reis door onze geschiedenis heeft dat in ieder geval heel goed begrepen en maakt onderwerpen zoals vikingen, de uitvinding van het wiel en de Mona Lisa op een toegankelijke manier bereikbaar voor kinderen. Geen zware kost maar vooral simpel en leuk.

Pagina over vikingen uit Een knotsgekke reis door onze geschiedenis

In Een knotsgekke reis door de geschiedenis word je op elke pagina weer een nieuw stukje van de geschiedenis ingezogen. Juist door steeds kleine stukjes tekst te combineren met grappige plaatjes is dit een boek dat menig kind maar moeilijk zal kunnen wegleggen. En dat maakt het ook weer heel geschikt voor kinderen die lezen minder leuk vinden. Deze verhaaltjes zijn kort, behapbaar en ook nog eens heel humoristisch.

Pagina over het ontstaan van de microbe uit Een knotsgekke reis door onze geschiedenis.
Pagina over Koningin Elizabeth in 1588 uit Een knotsgekke reis door onze geschiedenis.

Naast dat het natuurlijk een heel leuk boek is om zelf te lezen, zijn deze verhaaltjes ook uitermate geschikt om samen te lezen of om door je kind aan jouw voor te laten lezen. Leuk en informatief!

Wil jij dit boek ook lezen?

Een dag in het leven van: Een knotsgekke reis door de geschiedenis is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar. Adviesprijs: €16,95