Selecteer een pagina

Voor elke letter een prachtig dier en een prachtige omschrijving op rijm, dat is wat Eric Carle’s Dieren-ABC je geeft. Dit prachtige prentenboek is een ware aanwinst voor je boekenkast en als je goed kijkt, zul je zelfs nog wat oude bekenden tegenkomen in dit voorleesboek voor jonge kinderen.

Eric Carle’s Dieren-ABC

Titel: Eric Carle’s Dieren-ABC
SchrijverEric Carle
UitgeverijGottmer
ISBN: 9789462292215

Eric Carle, die is toch van…

Inderdaad, Rupsje Nooitgenoeg! Dit wereldberoemde prentenboek bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar, werd in 63 talen uitgegeven en is meer dan 50 miljoen keer verkocht. Dan kun je wel van een bestseller spreken! De van oorsprong Amerikaanse Eric Carle verhuisde op zijn zesde naar Duitsland, waar hij de academie voor beeldende kunst doorliep. Op zijn 22e keerde hij terug naar Amerika waar hij aan de slag ging als grafisch ontwerper. Toen hij werd gevraagd om tekeningen te maken voor een ander prentenboek vond hij dat zo leuk dat hij zelf ook kinderboeken is gaan schrijven.

Eric Carle staat bekend om zijn herkenbare grafische stijl. Hij maakt gebruik van de collagetechniek waarbij hij eerst allerlei patronen creëert om daar vervolgens vormen uit te knippen die hij gebruikt voor zijn illustraties. Het is altijd een prachtig, kleurrijk geheel dat kinderen over de hele wereld aanspreekt.

Eric Carle’s Dieren-ABC

Het Dieren-ABC is een prachtig prentenboek om voor te lezen aan jonge kinderen. Zoals de titel al doet vermoeden, is er bij de letters van het alfabet een afbeelding van een dier met dezelfde beginletter. Van Aap tot Flamingo en van Inktvis tot het Muisje. Bij elk dier is er een passende omschrijving in rijm.

Inkijkpagina van Eric Carle's Dieren-ABC

Dieren zijn voor kinderen altijd een herkenbaar onderwerp en ook de letters van het alfabet zijn herkenbaar voor jonge kinderen. Welk dier heeft dezelfde beginletter als jouw naam? Het leuke aan dit prachtige prentenboek is dat je best wel wat oude bekenden van Carle’s hand terug zult vinden. Misschien ken je de Kakelbonte Kameleon nog wel of Beertje Bruin en IJsbeer. En natuurlijk is het geen vraag of je Rupsje Nooitgenoeg ook nog even zijn opwachting ziet maken!

Zelf aan de slag met de collage techniek

Na het lezen van dit prentenboek is het natuurlijk leuk om zelf aan de slag te gaan met de collage techniek die Carle ook gebruikt in zijn boeken. Youtube staat vol met hele leuke (engelstalige) DIY’s en Tutorials. Als je als zoekterm ‘Eric Carle collage technique’ gebruikt, zul je zeker vinden wat je zoekt! Veel plezier met knutselen en het ontwerpen van jullie eigen kunstwerken!

Wil jij dit boek ook lezen?

Eric Carle’s Dieren-ABC is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.