Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Cheryl!

Het favoriete kinderboek van Cheryl

Hi! Ik ben Cheryl (34 jaar) en moeder van twee kinderen (Wisse, 6 & Carice, 4). Samen met mijn man Jacco en de kinderen woon ik in een leuk dorp in het noorden van Friesland. Naast mijn drie dagen in loondienst, ben ik eigenaar van twee blogs. Een interieurblog woonspiratie.com én mamablog Pscheryl.nl. Daarnaast ben ik actief op social media én vind ik het super leuk om te fotograferen. Een bezig bijtje, want ik heb structureel uren te kort in mijn dag.

Vertel eens over jouw leesreis

Ik vind het ontzettend leuk om te lezen, maar ik kom er zo weinig aan toe. Iets met dat tekort aan uren in een dag. Zodra het vakantie is, neem ik me voor om een boek te lezen. Sinds de komst van de kinderen, dus al zo’n zes jaar, heb ik geen enkel boek uitgelezen. Ik begin dan vol goede moed aan een boek, maar op de één of andere manier kom ik er gewoon niet aan toe. Wat ik in de boekenkast heb liggen zijn vooral weglezers van Saskia Noort of Esther Verhoef. Maar ook businessboeken die mij helpen bij mijn eigen onderneming.

Als kind vond ik het ook fantastisch om te lezen. Ik heb heel wat kinderboeken verslonden. Pluk van de Petteflet. Otje, Jip & Janneke. Ja, ik was echt een Annie M.G. Schmidt fan. Op de middelbare school verdween die liefde even. Iets met moéten lezen, denk ik. Maar daarna kwam het gelukkig weer terug.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Als ik moet kiezen, is het toch Pluk van de Petteflet. Ik vond het een heel adembenemend verhaal, over een jongetje van een jaar of 10 die niet naar school gaat en op zoek gaat naar woonruimte die hij vindt in de Petteflat. En dan alle avonturen die hij beleeft. Ik kon er heel wonderlijk naar luisteren als mijn moeder het mij voorlas. Niet naar school, dat is toch wel écht gek.. 🙂

Boekcover Pluk van de Petteflat van Annie MG Schmidt.

En wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Annie M.G. Schmidt. Ik had het net al even genoemd, want eigenlijk zijn al haar boeken fantastisch. Avontuurlijke verhalen, van bijzondere typetjes. Maar ook wel weer over onderwerpen van alle dag. Spelen, buren, vrienden, etc. De tekeningen van Fiep Westendorp maken het helemaal compleet. Als ik nu een boek van haar zie, doet het me weer denken aan vroeger voor het slapen gaan.

Wat is het favoriete boek van jouw kinderen?

De Kleine Walvis van Benji Davies is één van de favorieten van beide kinderen. Het is een ontroerend en toch ook wel stoer verhaal van een jongetje die een walvis op het strand vind en mee naar huis neemt om voor te zorgen.

Boekcover De kleine walvis van Benji Davies

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Dikkertje Dap. Het is misschien niet helemaal een kinderboek, maar meer een gedicht, maar wat een prachtige kinderfilm is dat zeg. Gelukkig is hij te vinden op Netflix, dus we kijken hem regelmatig.

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

Gewoon zoals je bent. Eigenlijk een mustread voor alle kinderen, om te laten weten dat je altijd goed genoeg bent.

Boekcover Gewoon zoals je bent.

Heb jij nog een goede leestip voor kinderen die lezen minder leuk vinden of het lastig vinden?

Kinderen die lezen minder leuk vinden, zou ik aanraden om naar de bieb te gaan. Daar kunnen ze uitkiezen wat ze leuk vinden of leuk lijkt. Dan heb je een zelf uitgekozen boek wat het véél leuker maakt dan een boek dat je moet lezen of die je moeder heeft uitgezocht 😉

Bedankt Cheryl voor jouw verhaal!

Banner 'het favoriete kinderboek van...'

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!