Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Claire

Het favoriete kinderboek van Claire

Hi! Mijn naam is Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh, een mindful mama van 2 prachtige kindjes Lana (3 jaar) en Lyam (1 jaar). Daarnaast ben ik getrouwd met Roy en hebben we ook nog een hondenkind (Jaimy Jessey). Wij wonen op dit moment nog in Nederland maar hopen op 14 februari alles achter ons te laten en de zon tegemoet te rijden in een eigen camper. Ik blog trouwens ook over alle (mindful) avonturen die wij met ons gezin beleven op Op avontuur met kids en op Claire’s Mission over het mindful ouderschap, boeken, voorlezen en nog veel meer.

Vertel eens over jouw leesreis

Ik kan mij niet beter herinneren dan dat ik een liefde had voor boeken. Lezen is voor mij vrijheid, je even in een andere wereld kunnen bevinden en op avontuur kunnen gaan. Als kind las ik dan ook alles wat los en vast zat. Vaak waren dit nieuwe boeken, maar ik was ook wekelijks in de bibliotheek te vinden. Dat was voor mij echt een uitje. Ik maakte dan ook goed gebruik van alle gezellige leeshoekjes die hier te vinden waren, haha! Heerlijk bladeren, soms gewoon even scannen maar nog liever alles helemaal uitlezen.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Ik heb er enorm veel en vind het lastig om nu echt favoriete te delen. Want het is alweer een hele tijd geleden dat ik ze gelezen heb, haha! Maar de boeken van Paul van Loon las ik als kind echt (letterlijk) stuk. Ook Harry Potter was magisch. Daarnaast huilde ik dagen onafgebroken door verhalen als Achtste-groepers huilen niet (Jacques Vriens). Ik las vaak 2-3 verschillende boeken tegelijkertijd en dat is eigenlijk nooit veranderd.

En wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Ik heb ontzettend veel respect voor J.K. Rowling. Haar manier van magie en hoe ze dit tot leven brengt vind ik echt magisch! Ook Paul van Loon en Annie M.G. Schmidt vind ik bijzonder getalenteerde schrijvers.

Wat is het favoriete boek van jouw kinderen?

Met Lana en Lyam zit ik heerlijk in de prentenboeken fase. Zalig vind ik dat! De Kusjeskrokodil doet het hier fantastisch, net zoals alle boeken van Woezel & Pip, Peppa Pig en Het grote kabouterboek. Onze kleintjes genieten er enorm van om voorgelezen te worden (en wij ook)!

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Ik moet eerlijk opbiechten dat ik mij hier op dit moment niet zo mee bezig houd. Mag ik Juf Roos antwoorden?

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

Ik ben een enorme ambassadeur van voorlezen en boeken. Ik vind het namelijk zo waardevol voor de ontwikkeling van kids! En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo begon ik er zelf al mee toen ik net wist dat ik in verwachting was. Ik vindt het ook echt een momentje quality time samen. En wat betreft de keuze qua boek; kies iets waar je kindje blij van wordt! Dan is het voor jullie beide feest.

Heb jij nog een goede leestip voor kinderen die lezen minder leuk vinden of het lastig vinden?

Ga lekker samen lezen! Lees je kindje voor, stel veel vragen, bedenk samen liedjes of knutsel iets wat uit een boek komt. Op deze manier komt het verhaal tot leven.

Bedankt Claire voor jouw verhaal!

Banner 'het favoriete kinderboek van...'

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!