Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Cynthia.

Het favoriete kinderboek van Cynthia

Mijn naam is Cynthia Lukassen en ik woon samen met mijn man en dochtertje van 6 jaar in Ede. Als zolang ik me kan herinneren ben ik gek op lezen en schrijven. Van schrijven heb ik inmiddels mijn werk gemaakt. Ik ben blogger op Cynspirerend.nl en help ondernemers als tekstschrijver om betere online teksten te schrijven. Daarnaast ben ik o.a. gek op spelletjes spelen, lekker koken en bezig zijn op een yoga matje.

Vertel eens over jouw leesreis

Ik heb lezen eigenlijk altijd al leuk gevonden en lees nog steeds graag. Ik ben dol op historische romans (zoals de Zeven Zussen serie of boeken van Arthur Japin), maar vind het ook lekker om te verdwijnen in een vrolijke chicklit. Daarnaast houd ik van toegankelijk columns en gedichten. Het liefst met een lekkere vleug humor. Zoals Toon Hermans, Martin Bril en Claudia de Breij. De liefde voor boeken deel ik overigens ook met mijn wijk, want we hebben een minibieb in onze voortuin staan. En op mijn website deel ik minibieb wandelroutes door onze woonplaats langs de (inmiddels 96!) minibiebs in Ede.

Alle minibieb routes in Nederland

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Ik was als kind lid van de Disney boekenclub. Dat boek vond ik erg leuk om te lezen. Toen ik iets groter was las ik boeken uit series als Nancy Drew, de Droomvriendinnen en Balletclub de Zwaantjes. Mijn dochter leest inmiddels in de Disney boekjes en de andere boeken heb ik voor haar bewaard. Hopelijk vind ze die later ook leuk om te lezen.

En wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Oh jee, dat is best wel een lastige. Want eerlijk gezegd ben ik een veelvraat als het om boeken gaat. Op dit moment lezen we ook veel met mijn dochter en vind ik de boeken van Jochem Myer echt heerlijk om (voor) te lezen. Hij heeft een eigen stijl vol humor en spanning. En de verhalen over de Gorgels zitten echt goed in elkaar. Ik heb begrepen dat hij met de Gorgels serie gaat stoppen, maar ik hoop wel dat hij doorgaat met het schrijven van boeken.

Wat is het favoriete boek van jouw kinderen?

Eigenlijk is mijn dochtertje al net zo’n boekenmonster aan het worden als ik. Ze verslindt alle boekjes en ‘leest’ ze meerdere keren. Aangezien ze nog aan het leren lezen is, vindt ze de Kleutersamenleesboeken erg leuk om te lezen. Net als de ‘Lezen is leuk’ serie. Om voor te lezen zijn o.a. de boekjes de boekenreeks van Klein tot Groots, de Gorgels en mijn oude Disney boekjes favoriet.

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Ik ben dol op Disney films. Dus ja, kies er maar ééntje. 😉

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

Dan denk ik direct aan de boekenreeks van Klein tot Groots, waarbij kinderen (en hun ouders) de levensverhalen ontdekken van belangrijke mensen uit onze geschiedenis. Deze boekjes vertellen op een kleurrijke en vrolijke manier over o.a. Malala, Anne Frank en Charles Darwin. Echt hele inspirerende boeken.

Heb jij nog een goede leestip voor kinderen die lezen minder leuk vinden of het lastig vinden?

Ga met je kind naar minibiebs of naar de bieb en laat ze zelf boekjes uitkiezen. Hoe meer ze zelf kunnen kiezen wat ze interessante boeken vinden, hoe makkelijker het is om gemotiveerd te raken om te lezen. Juist door het wandelen langs minibiebs ontdekken wij elke keer weer nieuwe boekenreeksen en schrijvers die we nog niet kenden. Zo hebben we o.a. de ‘Lezen is Leuk’ serie en de ‘Van tot Groots’ serie ontdekt.

Zelf schrijft Cynthia ook regelmatig over boeken, zoals deze blog over kinderboeken voor kinderen van 6 jaar.

Bedankt Cynthia, voor jouw verhaal!

Banner 'het favoriete kinderboek van...'

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!