Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Lisanne!

Het favoriete kinderboek van Lisanne

Mijn naam is Lisanne Moreau en ik woon samen met mijn man en 2 kinderen, Floris van 5 en Emma van 4, in Zaltbommel. Op mijn blog Groen Graag lees je van alles over duurzaamheid: van energie verbruik tot duurzaam speelgoed.

Vertel eens over jouw leesreis

Ik las als kind altijd graag fantasy boeken. Harry Potter vond ik bijvoorbeeld erg leuk, maar ook de hele Stravaganza serie van Mary Hoffman zijn mijn favoriet. Deze series staan nog in mijn boekenkast en als Floris en Emma wat ouder zijn gaan we deze boeken ook gezellig met elkaar lezen!

Wat is jouw favoriete kinderboek?

De Stravaganza serie van Mary Hoffman. De serie gaat over tijdreizen in het oude Italië. Ik heb de hele serie van 6 boeken wel meerdere keren gelezen.

Boekomslag Stravaganza Stad van maskers van Mary Hoffman.

Wat is het favoriete boek van jouw kinderen?

Mijn kinderen hebben nog niet echt een favoriet boek, ze vinden het heel leuk om allemaal verschillende boeken te lezen. We lenen daarom ook vaak boeken bij de bibliotheek. Zelf vind ik het leuk om kinderboeken voor te lezen met een diepere boodschap. Zoals jezelf accepteren, maar natuurlijk ook over duurzaamheid, waar ik zelf ook graag over blog.

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Ik kijk niet vaak de film als er een verfilming is uitgekomen van een (kinder)boek dat ik heb gelezen. Zeker als ik een boek heel erg leuk vond en mijn eigen wereld er helemaal omheen heb bedacht, dan is de film vaak toch heel anders. De films van Harry Potter vond ik daarentegen wel heel erg leuk.

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

Kinderboeken over het thema duurzaamheid maken een zwaar thema (zoals klimaatverandering, vervuiling, etc), licht en praktisch voor kinderen. Een thema dat misschien niet heel voor de hand ligt voor kinderboeken, maar er zijn ontzettend leuke kinderboeken over geschreven! Mijn kinderen vinden bijvoorbeeld het boek van Koos Koala ontzettend leuk en dit boek komt dan ook regelmatig uit de boekenkast om voor te lezen.

Bedankt Lisanne voor jouw verhaal!

Banner 'het favoriete kinderboek van...'

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!