Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Yvonne.

Het favoriete kinderboek van Yvonne

Mijn naam is Yvonne, ik ben moeder van drie leuke zoons. Samen met de jongens, onze hond Ross en drie poezen (Kismoo, Luna en Laguna) wonen we in het mooie Groningen. Van mijn hobby heb ik mijn beroep mogen maken met mijn online magazine www.vegalifestyle.nl en blog www.reizenmetpassie.nl.

Vertel eens over jouw leesreis

Lezen was nou niet iets wat ik als kind heel erg leuk vond. Dat kwam pas later op de basisschool in groep 8. Toen vond ik de boeken van Cary Slee wel erg leuk. Afblijven was mijn favoriete boek destijds.

Boekcover Carry Slee Afblijven

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Jip en Janneke, hier ben ik echt mee opgegroeid. Elke avond werd ik hieruit voor gelezen. Dit boek had ik voor sinterklaas gekregen toen ik 5 was en was daar zo blij mee. Mijn kinderen vonden Jip en Janneke minder leuk.

En wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Carry Slee, ik vind haar manier van schrijven onwijs leuk.

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Ook dat is voor mij wel Afblijven. Deze kijk ik soms nog wel eens met de kinderen.

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

Dit blijft voor mij dan toch wel Afblijven. Ik vond dat zo’n indrukwekkend verhaal. Ook Dansen op de brug van Avignon (Ida Vos) heeft veel indruk op mij gemaakt. Maar dan niet per sé in positieve zin. Dit is een boek over een joods gezin in de oorlog en wat zij mee maken of maakten vond ik wel onwijs heftig.

Heb jij nog een goede leestip voor kinderen die lezen minder leuk vinden of het lastig vinden?

Wat bij mijn kinderen erg hielp was om ze mee te nemen naar de bieb en ze daar zelf boeken laten uitkiezen. Ook stripboeken zoals de Donald Duck lezen vonden ze hier erg leuk. En de juf zei altijd lezen is lezen en de twee oudsten lezen nu nog steeds veel en graag.

Bedankt Yvonne voor jouw verhaal!

mama leest voor favoriete kinderboeken banner

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!