Selecteer een pagina

Na het succes van ‘Waar is mijn noedelsoep?!’ komen Reza & Chee-Han Kartosen-Wong met een heerlijk nieuw boek. In ‘Gebakken rijst met van alles en nog wat’ doet Yuna mee met een kookwedstrijd op school. Maar er is geen korrel rijst te vinden in huis. Gaat het recept dan nog wel lukken?

Gebakken rijst met van alles en nog wat

Titel: Gebakken rijst met van alles en nog wat
SchrijverReza & Chee-Han Kartosen-Wong
UitgeverijRose Stories
ISBN: 9789083145563

Meer inclusiviteit in de media

Het schrijversduo Reza en Chee-Han Kartosen-Wong vindt het belangrijk dat er meer inclusiviteit komt in de media. Niet alleen op tv of in tijdschriften, maar zeker ook in kinderboeken. Reza is mediawetenschapper en Chee-Han mediamaker. Ze bundelden hun krachten en zo richtten ze Bongkar met Wongkar op, een sociale onderneming die zich inzet voor een meer divers en inclusiever media- en cultuurlandschap. Omdat iedereen zijn eigen achtergrond terug zou moeten kunnen zien op tv, in film of in een tijdschrift of boek.

Over het boek

In ‘Gebakken rijst met van alles en nog wat’ volgen we Yuna, die meedoet met de kookwedstrijd op school. Na dagenlang twijfelen over wat ze dan precies moet maken heeft ze de beslissing genomen: Rijst met van alles en nog wat. Alleen is er een groot probleem. In haar huis is geen enkele rijstkorrel meer te vinden. Ze vraagt haar vrienden Louise, Omar en Simone om hulp. Zal het ze lukken om op tijd de benodigde rijst te vinden?

Met dit prentenboek ga je mee op een culinaire reis en leer je ondertussen ook nog eens wat over de kookgewoontes van andere culturen. Hoe gaat het er bij jullie thuis aan toe in de keuken? Welke ingredi├źnten gebruiken ze nou? Ken je dat? Zou je dit niet ook eens willen proberen? En waar doen jullie eigenlijk je boodschappen? Het verhaal is een uitnodiging om eens verder te kijken dan wat je al kent en te leren van andere gebruiken en gewoontes. Een prachtig inclusief verhaal waarin veel kinderen hun thuis zullen herkennen. We eten nu eenmaal niet allemaal stamppot met worst!

Wil jij dit boek ook lezen?

Gebakken rijst met van alles en nog wat is zowel in de fysieke als de online boekhandel zoals Bookspot of Libris verkrijgbaar.

?c=33780&m=2013457&a=330874&r=&t=html