Selecteer een pagina

Al meer dan vijf jaar bundelen boekhandels en diverse partners hun krachten om ieder kind in Nederland (en Vlaanderen) te laten opgroeien met de mooiste boeken. Wie geef jij dit jaar het prentenboek Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen cadeau? De actie Geef een prentenboek cadeau 2023 start op 12 mei!

Geef een prentenboek cadeau 2023!

Helaas heeft niet ieder kind heeft een goedgevulde boekenplank thuis. En dat is begrijpelijk, want boeken zijn nu eenmaal kostbaar. Natuurlijk kun je een boek lenen in de bibliotheek maar een eigen boek geeft net dat beetje extra. Een eigen, goedgevulde boekenplank zorgt ervoor dat boeken een vaste plaats krijgen in het leven van een kind. In huizen waar boeken aanwezig zijn, wordt over het algemeen ook meer gelezen en we weten allemaal: wat betreft lezen doet goed voorbeeld volgen!

Om het boekenplankje van ieder kind te vullen is er het initiatief ‘Geef een prentenboek cadeau 2023’. Een actie waarbij boekhandels en diverse leespartners hun krachten bundelen en tegen een klein bedrag. een prachtig prentenboek beschikbaar stellen.

Bij het prentenboek zijn ook weer diverse leuke activiteiten en materialen beschikbaar. Klik hier om ze te bekijken!

Geef een prentenboek cadeau 2023  banner met het boek Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen.

Over Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen

Het prentenboek dat voor de Geef een prentenboek cadeau 2023 is uitgekozen is het boek Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer. Hans schreef al 12 verhalen over kleine ijsbeer Lars, die in elk verhaal een nieuw dierenvriendje tegenkomt. Een ijsbeer in de tropen werd eerder al in 35 (!!) talen uitgebracht en er zijn al meer dan 10 miljoen boeken over kleine ijsbeer Lars verkocht.

Het verhaal in het kort

Lars, een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt.

Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? En wat is het water hier warm! Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet te hulp. 

Een zonnig ijsberen verhaal, het allereerste over de beroemde Kleine IJsbeer!

Wil jij dit boek ook lezen?

De actie ‘Geef een prentenboek cadeau 2023’ met Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen gaat op 12 mei van start in (bijna) alle boekhandels in jouw buurt. Je kunt dit prentenboek dan voor €2,99 aanschaffen. Wees er snel bij want er is een beperkte oplage!

Bij verschillende boekhandels kun je ook een boek doneren voor een kind. Vraag bij jouw eigen boekhandel welk initiatief zij steunen of wat jij kunt doen om een ander kind ook blij te maken met dit prachtige prentenboek.

Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen | Hans de Beer | De Vier Windstreken