Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Ingrid.

Het favoriete kinderboek van Ingrid

Hoi, ik ben Ingrid de Kinderboekenjuf. Jaren heb ik als basisschoolleerkracht gewerkt waarbij ik mijn hart verloren ben aan het leesonderwijs. De LIST-methodiek spreekt mij enorm aan en daarom ben ik in 2016 begonnen met het delen van mini leeslessen op mijn website www.kinderboekenjuf.nl. Inmiddels sta ik niet meer voor de klas maar werk ik als Kinderboekenjuf en als LIST-trainer via de Fontys.

Ingrid schreef voor Mamaleestvoor.nl ook deze blog over leesplezier!

Vertel eens over jouw leesreis

Als kind was ik dol op lezen, maar ergens op de middelbare school ben ik dat verloren. Alleen YA vampierboeken konden mij nog boeien. Sinds ik in 2014 op school tijdens de leesles weer kinderboeken lees heb ik mijn interesse in lezen en kinderboeken weer helemaal hervonden. Ik geniet dan ook enorm graag van een goed kinderboek, waarbij mijn favoriete genre toch wel kerstmis is 😉

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Een jongen met de naam Kerstmis is een prachtig boek waarin je van een goed verhaal kunt genieten. Dit verhaal speelt zich af in de kersttijd omdat het gaat over het ontstaan van Kerstmis. Het is een magisch verhaal dat je voor je ziet (vandaar dat er ook een film van gemaakt is) met leuke grappen erin. Kaas speelt ook een belangrijke rol en dat zorgt voor leuke momenten om samen om te lachen als je man in de kaas werkt.

A boy named Christmas

En wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Michael Reefs is mijn favoriete kinderboekenschrijver omdat zijn boeken zo filmisch geschreven zijn dat ze de moeilijkste lezers aan het schrijven krijgen. Het zijn avonturenboeken met een beetje magie erin, je zou willen dat je ook zulke avonturen kunt beleven. De serie over Bram is mijn favoriet.

Wat is het favoriete boek van jouw kinderen?

Mijn oudste is bijna 4 jaar en hij wisselt enorm van lievelingsboek. De doorgaande lijn bestaat uit Kolletje & Dirk, Boer Boris, Pippi Langkous, De Gorgels kartonboek en mijn tiptoi boek Eerste letters. Mijn jongste is bijna 1,5 en gek van paarden. Haar favoriete boek is een paardenboekje waarin je kunt lezen wat de pony doet en je ook dingen kunt voelen. Verder is ze gek van de flapjesboeken van Uitgeverij Gottmer.

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Een jongen met de naam Kerstmis is echt mijn favoriet. Maar ook Dolfje Weerwolfje, 100% Coco in New York en uiteraard de films bij de boeken van Roald Dahl (wel de 1e Matilda en niet de nieuwste versie).

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam is zo’n parel die ik iedereen aanraad. En daarnaast Tikker van Brenda Heijnis, de cover spreekt je mogelijk niet aan maar het verhaal is super goed. Het gaat over een jongen die een donorhart krijgt.

Tikker - Brenda Heijnis
De reis van Syntax Bosselman

Heb jij nog een goede leestip voor kinderen die lezen minder leuk vinden of het lastig vinden?

In de bovenbouw: Probeer de Tempeljagers of de serie over Bram van Michael Reefs. En in de middenbouw: Lees eens een stripboek van uitgeverij Kijk en Lees.

Bedankt voor jouw verhaal Ingrid!

Banner 'het favoriete kinderboek van...'

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!