Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Jessica.

Het favoriete kinderboek van Jessica

Ik ben Jessica, mama van 3 kinderen (10, 7 en 2jaar) en ik werk als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mijn kinderen naar buiten te gaan. Fietsen, wandelen met de hond of gewoon in de tuin. Daarnaast heb ik een blog Mamajezzblog.com waar ik schrijf over mijn leven als werkende moeder en ook deel ik daar regelmatig kinderboeken tips. In het verlengde daarvan deel ik ook boekentips op mijn Instagramaccount @boekenkastje.mamajezz.

Vertel eens over jouw leesreis

Van jongs af aan lees ik al graag boeken. Series als Floortje en Hoe overleef ik… heb ik verslonden. Maar ook de wat spannendere boeken zoals die van Carry Slee las ik graag. Mijn favoriete boekengenre dat ik las en nog steeds graag lees, zijn verhalen waarin ik mezelf goed van verplaatsen.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Het boek Blauwe plekken van Anke de Vries is mij erg bij gebleven. Een heftig verhaal, wat erg veel indruk op mij heeft gemaakt.

Boekcover Blauwe Plekken van Anke de Vries
Het favoriete kinderboek van Jessica is deze klassieker van Anke de Vries.

En wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Er zijn zo veel goede kinderboeken schrijvers, ik kan eigenlijk niet kiezen. Er staan er veel in het rijtje die voor mij favoriet zijn. Ik vind de verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt nog steeds erg leuk om aan mijn kinderen voor te lezen. Maar ook Jochem Meyer met de boeken van de Gorgels lees ik graag voor.

Wat is het favoriete boek van jouw kinderen?

Mijn dochter van 10 leest nu soms boeken die ik vroeger ook al. Zo is ze momenteel bezig in Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens en leest ze ook boeken van Roald Dahl. Mijn middelste zoon zit in groep 3 en begint nu zelf te lezen. Hij kiest voor wat spannendere boekjes zoals Dolfje Weerwolfje. Deze vindt hij weer leuk om samen te lezen.

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Zo lastig, maar ik kom dan toch weer uit bij Carry Slee met films zoals Afblijven of Spijt. Er zitten best wel belangrijke boodschappen in die verhalen die ook goed in beeld zijn gebracht.

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

De Gorgels. Ze zijn zo leuk en fantasierijk geschreven en ook een beetje spannend! Ik denk dat ieder kind dit boek leuk zal vinden.

Heb jij nog een goede leestip voor kinderen die lezen minder leuk vinden of het lastig vinden?

Boeken met veel plaatjes vond mijn dochter in het begin heel fijn. Zo las ze graag Heksje Lilly en de Waanzinnige Boomhut serie heeft ze ook een tijdje gelezen. En word lid van de bibliotheek, laat je kind zelf boeken uitzoeken die het leuk vindt, bijvoorbeeld over een bepaald thema wat je kind echt aanspreekt.

Bedankt Jessica voor jouw verhaal!

Banner 'het favoriete kinderboek van...'

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!