Selecteer een pagina

Er zijn zoveel prachtige kinderboeken op de wereld dat het soms moeilijk is om de mooiste eruit te pikken. Daarom vertellen deze mama’s over de boeken die zij vroeger graag lazen, die ze hun kinderen nu voorlezen en welke boeken de kinderen zelf lezen. Dit keer het favoriete kinderboek van Kim!

Het favoriete kinderboek van Kim

Hi, ik ben Kim, moeder van twee kids (een meisje van inmiddels 12 en een jongen van 9). Ik werk in het toerisme al een aantal jaren. Verder vind ik het heerlijk om weg te kruipen in een boek en te knutselen. Je kunt mijn creatieve uitspattingen vinden mijn eigen blog!

Vertel eens over jouw leesreis

Zelf houd ik heel erg van spannende en/of magische verhalen. Zo vinden mijn dochter en ik de magische tovernaarswereld van Harry Potter en Fantasic Beasts geweldig! Daarnaast ben ik momenteel bezig aan de Comoran Strike reeks.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Mijn eigen favoriete kinderboek is “Nog één nachtje slapen…” van Jacques Vriens. Vroeger werd ik altijd voorgelezen uit dit boek. Ik heb dit boek tevens gekocht voor mijn kids en met plezier voorgelezen.

Nog een nachtje slapen van Jacques Vriens
Ook lezen? Je leest dit boek als e-book gratis via Kobo Plus!

En wie is je favoriete kinderboekenschrijver?

Jacques Vriens by far mijn favoriete kinderboekenschrijver uit mijn eigen jeugd. Mijn kinderen lezen liever boeken van andere schrijvers zoals Michael Reefs en Olav Mol.

Wat is het favoriete boek van jouw kinderen?

Mijn dochter is fan van magische boeken zoals Harry Potter en de Magische Apotheek. Mijn zoontje leest het liefste voetbal boeken zoals die van Fred Diks en Snelle Sam van Olav Mol. Ook zijn de Piraten van Hiernaast van Reggie Naus erg favoriet.

Welke verfilming van een kinderboek zou iedereen moeten zien?

Dat is wat mij betreft echt Harry Potter! Met stip op één. Ze hebben de magische wereld zo mooi neergezet!

Welk kinderboek zou iedereen gelezen moeten hebben?

Dan zeg ik ‘Nog één nachtje slapen’ van Jacques Vriens! Voor alle kleine kinderen het meest geweldige voorleesboek!

Heb jij nog een goede leestip voor kinderen die lezen minder leuk vinden of het lastig vinden?

Kies boeken uit waarbij het onderwerp de kinderen aanspreekt. Je hebt ook leuke boeken in stripboekvorm, zoals Handboek voor Superhelden. Die zijn echt geweldig.

Bedankt Kim voor jouw verhaal!

Banner 'het favoriete kinderboek van...'

Wil jij ook vertellen over je favoriete kinderboeken? Dat kan! Stuur een mailtje naar contact@mamaleestvoor.nl onder vermelding van ‘favoriete kinderboek’!