Selecteer een pagina

Muzieksmaak is iets wat kinderen, zeker in hun jonge jaren, wordt aangeleerd door ons als opvoeders. Zelf vind ik het dan ook heel belangrijk dat mijn kinderen diverse soorten muziek te horen krijgen. Speciaal voor peuters en kleuters is er dit prachtige prentenboek met muzikale ondersteuning van Dan Brown, Het Wilde Dierenorkest.

Over Het Wilde Dierenorkest

Titel: Het Wilde Dierenorkest (origineel: Wild Symphony)
Schrijver: Dan Brown
Illustraties: Susan Batori
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024590872

Het boek 'Het wilde dierenorkest' van Dan Brown met de speciale app die bijbehorende muziek afspeelt.

Wacht eens even… Dan Brown?

He. wacht eens even… Dan Brown, dat is toch die man van De Davinci Code? Niet si is minder waar! Hij schreef meerdere internationale bestsellers maar Het Wilde Dierenorkest is zijn prentenboek debuut. Naast dat hij de verhalen schreef, componeerde Brown ook zelf de muziek voor bij zijn prentenboek. Prachtige klassieke muziekstukken die prefect passen bij de taferelen in het boek. Een ideale manier om kinderen kennis te laten maken met muziekinstrumenten en andere muziek dan die ze op de radio horen!

Het wilde dierenorkest mét muziek!

Bij het prentenboek Het Wilde Dierenorkest hoor een speciale app (iOs en Android) die je zowel op je telefoon als een tablet kunt installeren. Met de app kun je handmatig de muziek behorende bij elke pagina laten afspelen. Ook kunnen kinderen de app zelf heel makkelijk bedienen. Als je de app opent en met de camera van de telefoon of tablet naar het boek kijkt, open vanzelf het juiste nummer. Superhandig!

Zoals ik al vertelde is de muziek door Dan Brown zelf gecomponeerd. In deze uitvoering wordt het gespeeld door het Zagreb Festival Orchestra en de opnames werden gemaakt in het concertgebouw van de Universiteit van Zagreb.

De app van Het Wilde Dierenorkest waar je de pagina van de kangoeroe ziet.

Voorlezen met muzikale ondersteuning

Je kunt het prentenboek natuurlijk ook voorlezen zonder de muziek maar ik durf te wedden dat jouw kind de verschillende muziekstukken ook enorm aantrekkelijk zal vinden. Elke pagina heeft zijn eigen track die past bij de dieren die op de tekeningen te zien zijn. Alle dieren komen voorbij in hun natuurlijke habitat en Maestro Muis gaat bij ze allemaal op bezoek om te kijken welke muziek bij hen hoort.

Per bladzijde is er ongeveer anderhalve minuut muziek wat je ruim de tijd geeft om het verhaal voor te lezen en nog even na te kletsen over wat je hoort en ziet. En ben je al wat eerder uitgekeken, druk je op het pijltje en sla je de bladzijde om!

Dit prentenboek is geschikt voor alle jonge kinderen die houden van muziek maar ook zeker ontzettend leuk om in de klas of op het kinderdagverblijf voor te lezen. De muziek kun je bijvoorbeeld heel goed gebruiken in een beweegles waarbij je de dieren gaat nadoen. Hoe bewegen ze? Maken ze grote of kleine stappen en hoe laat je zonder vinnen zien hoe een walvis zwemt?

Naast de app kun je ook Youtube, Apple Music of Spotify gebruiken om de muziek te luisteren.

Wil jij dit boek ook lezen?

Je kunt dit boek zowel in de fysieke als de online boekhandel kopen. De bijbehorende app is gratis te downloaden en op diverse platforms gratis te beluisteren.