Selecteer een pagina

Als je er eens goed over na gaat denken, doen ouders ook maar wat. Wat kun je er dan als kind aan doen om je ouders zo goed mogelijk te helpen om te floreren in het ouderschap? In Hoe voed ik mijn ouders op? leren kinderen met filosofisch nadenken hoe ze met hun ouders om kunnen gaan.

Hoe voed ik mijn ouders op?

Titel: Hoe voed ik mijn ouders op?
SchrijverStine Jensen & Frank Meester
UitgeverijKluitman
ISBN: 9789020618433

Filosofisch denken

Stine Jensen werd geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze studeerde filosofie en literatuurwetenschappen, werkte voor het NRC en schreef diverse boeken. Samen met collega-filosoof Frank Meester ging ze met de interessante lezing ‘Het opvoedcircus’ langs de Nederlandse theaters en samen schreven ze het goed De Opvoeders. Nu hebben ze hun krachten wederom gebundeld en schreven ze een kinderboek over dit thema.

Hoe voed ik mijn ouders op?

De meeste ouders doen ook maar wat. Ook zij hebben nog nooit eerder een kind opgevoed en ze leren iedere dag weer bij. Maar soms kun je als kind tegen best wel grote problemen aanlopen met je ouders. Bij ieder thuis is er wel weer een ander probleem. In Hoe voed ik mijn ouders op? worden 20 verschillende probleemouders beschreven. Denk aan die ouder die steeds op z’n telefoon bezig is, de ouder die altijd maar werkt of die ouder die gewoon super gênant is.

Steeds komt een ander kind aan het woord over zijn of haar probleemouder en naar aanleiding van dat probleem komen de reacties van hun leeftijdsgenoten en natuurlijk Stine en Frank, die overigens ook geen perfecte ouders zijn! Met de tips van de kinderen, Stine en Frank en natuurlijk de inzichten van de bekende filosofen wordt er een advies gegeven.

Wist je dat er ook een leuke lesbrief beschikbaar is voor Hoe voed ik mijn ouders op? Je kunt ‘m gratis downloaden bij Kluitman.

Wil jij dit boek ook lezen?

Hoe voed ik mijn ouders op? is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.

?c=33780&m=2013457&a=330874&r=&t=html