Selecteer een pagina

Wat nou als je als kleine krokodil ineens geen lekkere bananen meer wil eten? In Ik zou wel een kindje lusten komt de kleine krokodil voor een lastige situatie te staan.

Ik zou wel een kindje lusten

Titel: Ik zou wel een kindje lusten
SchrijverSylviane Donnio (Ill. Dorothée de Monfreid)
UitgeverijGottmer
ISBN: 9789083222103

Over Sylviane Donnio en haar boeken

8 jaar oud was Sylviane Donnio toen ze begon te schrijven aan haar eerste kinderboek. Talloze keren begon ze maar stopte ze ook weer na een regel of 10. Het lukte maar niet om het verhaal af te maken. Jaren later, toen ze zelf moeder was van 3 kinderen, maakte ze dat eerste verhaal toch af. Dat was Ik zou wel een kindje lusten (Originele titel: Je mangerais bien un enfant).

Dit grappige prentenboek over een kleine krokodil die het wel gezien heeft met het eten van bananen, werd in vele talen uitgebracht er werd een groot succes. In 2022 werd het prentenboek gebruikt in de actie Geef een prentenboek cadeau, waardoor nóg meer jonge kinderen konden genieten van dit grappige verhaal.

Ik zou wel een kindje lusten

Over het boek

Een kleine krokodil die altijd bananen eet, want daar word je groot en sterk van, heeft op een dag geen trek meer. Ineens heeft hij ontzettende trek in een kindje. ‘Wil je dan geen bananen meer? Of misschien worst? Of anders chocoladetaart?’ Nee, nee, nee. Het enige wat de kleine krokodil nog wil eten is een kindje. Als hij aan de rand van de rivier eindelijk een kindje vindt, ziet hij zijn kans. Alleen… hij is veel te klein en zijn plan mislukt! Hoe moet dat nu dan verder?

Ik zou wel een kindje lusten

Wil jij dit boek ook lezen?

Ik zou wel een kindje lusten is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.