Selecteer een pagina

’s Werelds meest bekende tv-kok Jamie Oliver schreef zijn eerste kinderboek. Op 24 augustus wordt Billy en het reuzen avontuur gelanceerd, het eerste deel in de spannende serie over Billy en zijn vrienden. Een betoverend verhaal om van te genieten!

Billy en het reuzenavontuur

Titel: Billy en het reuzen avontuur
SchrijverJamie Oliver (vertaling door Tosca Menten)
UitgeverijKosmos
ISBN: 9789043929523

Een Jamie Oliver kinderboek?

Jamie Oliver is wereldwijd bekend als een culinair en campagne-icoon. In de afgelopen 20 jaar heeft hij bijna 50 miljoen boeken verkocht en kijken er zo’n 67 miljoen mensen uit 182 landen naar zijn tv-programma’s. Jamie inspireert miljoenen mensen om zelf te koken en heerlijke, verse maaltijden te bereiden.

Met zijn liefdadigheidsinstelling heeft Jamie als doel gesteld om het aantal kinderen met obesitas in het Verenigd Koninkrijk tegen 2030 te halveren, en mensen door middel van voedsel een gezond en gelukkig leven te geven.

Dit is wat Jamie zelf zegt over het schrijven van zijn eerste kinderboek:

“Toen ik opgroeide, was dyslexie een obstakel bij het schrijven en lezen. Maar in plaats van me tegen te houden, heeft het me juist geholpen om alles te bereiken wat ik wilde. Ik kijk anders naar dingen, en juist dat heeft me geholpen bij het bedenken van prachtige bedtijdverhalen. Het is ook de reden waarom ik dit boek opdraag aan alle kinderen die worstelen op school, vooral met dyslexie.”

Over het boek

Het Woud van de Watervallen is een verboden terrein, waarvan de geruchten over vreemde gebeurtenissen alom bekend zijn bij Billy en zijn drie beste vrienden, Anna, Frankie en Gijs. Wat zich achter de muur bevindt, blijft een groot mysterie…

Op een dag ontdekken de kinderen echter een geheime ingang. Het mysterieuze bos barst van de energie en herbergt allerlei bizarre wezens. Wanneer een groep Sprinkels hun hulp inroept, raken de kinderen verstrikt in een opwindend en gevaarlijk avontuur.

Een vleugje avontuur, een scheutje vriendschap, een snufje mysterie en een FLINKE lepel magie: Jamie Oliver heeft het perfecte recept bedacht voor een onweerstaanbaar debuut in de wereld van kinderboeken.

Wil jij dit boek ook lezen?

Billy en het reuzen avontuur is het eerste Jamie Oliver kinderboek en is vanaf 24 augustus zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.