Selecteer een pagina

Als op de school van Lotte en Thijs een nieuw schoolhoofd wordt aangesteld, verandert er van alles. Waarom Juf Braaksel ehhh.. Brakel ooit schoolhoofd is geworden snapt niemand!

Juf Braaksel en de magische ring

Titel: Juf Braaksel en de magische ring
SchrijverCarry Slee
Uitgeverij: Carry Slee
ISBN: 9789048843299

Over Carry Slee en Juf Braaksel

Wat moet je vertellen over Carry Slee? Deze schrijfster schrijft al meer dan 30 jaar de meest fantastische kinderboeken. Van vrolijk en spannend tot boeken over maatschappelijke thema’s zoals pesten, drugs en discriminatie. Als een van de weinige Nederlandse auteurs is Carry succesvol in het schrijven van boeken voor jong tot oud.

In 2018 kwam het eerste deel in de Juf Braaksel serie uit. Inmiddels telt de serie 6 delen. Dit is de volgorde van de Juf Braaksel serie:

  1. Juf Braaksel en de magische ring
  2. Juf Braaksel en het meesterbrein
  3. Juf Braaksel en de geniale ontsnapping
  4. Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
  5. Juf Braaksel en de woeste achtervolging
  6. Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

Over het boek

In Juf Braaksel en de magische ring maken Lotte en Thijs kennis met Juf Brakel, het nieuwe schoolhoofd. Als ze samen met de rest van hun klas en hun Juf Evi haar welkom willen heten met een speciale verrassing komen ze al gauw van een koude kermis thuis. Juf Brakel is to-táál niet gecharmeerd van hun optreden. De kinderen geven haar vanaf dat moment de naam Juf Braaksel. Waarom wordt iemand die zo zichtbaar een hekel heeft aan kinderen in vredesnaam schoolhoofd?

En dan blijkt die rare Juf Braaksel ook nog eens bij Thijs in de straat te wonen. Hoe komen ze van Juf Braaksel af? En hoe kan de magische ring van Juf Evi hen daarbij helpen?

De Juf Braaksel boeken zijn heerlijk spannende boeken voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar, als voorleesboek natuurlijk ook heel erg geschikt! Hier thuis hebben we er al menig spannend uurtje aan beleefd en wordt er steeds weer gevraagd om echt nog een paar bladzijdes door te lezen. Prima hoor, Mama leest voor!

Wil jij dit boek ook lezen?

Juf Braaksel en de magische ring is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar. Ook lees je het boek gratis met een Kobo Plus abonnement.