Selecteer een pagina

Oorlog. Het is helaas een dagelijks terugkerend onderwerp in het nieuws. Maar waar het voor ons een ver-weg-van-je-bed-show is, is het voor sommige kinderen dagelijkse realiteit. In Kinderen van ver gaat het over die kinderen die huis en haard hebben moeten achterlaten omdat er oorlog is in hun geboorteland.

Kinderen van ver

Titel: Kinderen van ver
Schrijver: Martine Letterie
UitgeverijLeopold
ISBN: 9789025884147

Algemeen over / schrijver

Martine Letterie werd geboren in Amsterdam maar groeide op in Voorburg. Daar ging ze naar het gymnasium. Toen ze na het behalen van haar diploma moest bedenken wat ze wilde worden, wist ze het niet zeker. Uiteindelijk studeerde ze Nederlands met een aantal bijzondere bijvakken waaronder vakken over middeleeuws schrift en handschriftkunde en met deze kennis rolde ze het onderwijs in. Uiteindelijk leerde ze schrijven en doet dat nog steeds met heel veel plezier. Het liefst schrijft ze boeken over waargebeurde onderwerpen en geschiedenis.

Over het boek

Kinderen van ver is is een boek met indrukwekkende verhalen voor jonge kinderen over vluchtelingenkinderen. Martine Letterie heeft om dit boek te kunnen schrijven gesproken met kinderen die samen met hun familie hebben moeten vluchten voor oorlog. De verhalen zijn gebaseerd op hun ervaringen.

Samuel slaat zijn armen om opa’s middel. 
‘Waarom ga je niet mee, opa?’ 
Opa geeft Samuel een kus. ‘Ga nu maar.’ 
Samuel kijkt nog een keer om naar opa. 
Hij drukt zijn beer stevig tegen zich aan. 

Samuel, Tamar, Azad en Fatima zijn doodgewone kinderen. Tot er oorlog uitbreekt en ze alles en iedereen die ze kennen moeten achterlaten. Op zoek naar een plek waar ze veilig zijn.

Het is natuurlijk te verdrietig voor woorden dat er in onze huidige wereld nog steeds mensen moeten vluchten uit hun geboorteland. Weggetrokken worden uit je vertrouwde omgeving en niet weten waar je terecht komt. Ook voor (jonge) kinderen is het vaak een traumatische ervaring. Om hen misschien een heel klein beetje beter te begrijpen is dit boek een mooie gespreksopener in de klas. Om elkaar net dat beetje beter te gaan begrijpen.

Wil jij dit boek ook lezen?

Kinderen van ver is zowel in de fysieke als de online boekhandel bijvoorbeeld bij Bookspot of Libris verkrijgbaar.

?c=33780&m=2013457&a=330874&r=&t=html