Selecteer een pagina

Kom Koala, kom eens uit je boom! We willen zo graag met je spelen! Maar Koala zit wel prima op zijn tak. Hoog en droog. Maar wat als je toch je angsten overwint?

Laat maar los Koala

Titel: Laat maar los Koala
SchrijverRachel Bright & Jim Field
UitgeverijGottmer
ISBN: 9789025766863

Prentenboeken over dieren

Bij uitgeverij Gottmer zit je goed als je houdt van prachtige prentenboeken over dieren. Je hebt misschien titels als Coco kan het!, De Walvis wilde meer en Eric Carle’s Dieren ABC wel eens voorbij zien komen. Stuk voor stuk prachtig en rij geïllustreerde boeken die tot de verbeelding spreken.

De Britse Rachel Bright schreef meerdere prachtige prentenboeken over dieren. Haar boeken worden inmiddels in 40 talen uitgegeven. Ze schreef, samen met illustratie Jim Fields, onder andere deze boeken voor jonge kinderen:

  • De leeuw en de muis
  • Twee vechtende eekhoorntjes
  • De Walvis wilde meer
  • Wolfje wil naar huis

Over het boek

In Laat maar los Koala gaat het over een koala die het prima heeft op zijn eigen veilig tak, hoog in de boom. Hij zit daar heerlijk. Het is er rustig. Er is geen gevaar. En hoewel alle andere dieren uit het bos hem regelmatig vragen of hij echt niet eens naar beneden wil komen, blijft hij weigeren. Daar beneden is het veel te eng. Er kan hem vanalles gebeuren. Dan toch maar liever op zijn eigen vertrouwde tak blijven hangen.

Inkijkje in het prentenboek Laat maar los Koala

Tot het moment dat zijn boom omvalt en Koala ontdekt dat het beneden op de grond eigenlijk heel erg fijn is. Dat hij zin krijgt om te spelen en dat de angst die hij had, nergens voor nodig was geweest.

Een prachtig verhaal om kinderen te leren dat iets wellicht heel spannend kan aanvoelen, maar dat wanneer je het probeert, het misschien toch eigenlijk ook wel heel erg leuk kan zijn!

Wil jij dit boek ook lezen?

Laat maar los Koala is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar. Leuk feitje: wij kochten het boek in de souvenirshop van Diergaarde Blijdorp.