Selecteer een pagina

Ga je mee nijntje? In het nieuwe kartonboek nijntje doet boodschappen gaat ze boodschappen doen jij gaat natuurlijk met haar mee op avontuur. Een vrolijk prentenboek voor jonge kinderen dat ze keer op keer willen lezen!

nijntje doet boodschappen

Titel: nijntje doet boodschappen
SchrijverDick Bruna
UitgeverijMercis
ISBN: 9789056479282

Over Dick Bruna

Over Dick Bruna valt natuurlijk ontzettend veel te vertellen. De van oorsprong Utrechtse schrijver en tekenaar schreef 124 boekjes over nijntje en haar vriendjes. Zijn overgrootvader richtte in 1868 de uitgeverij A.W. Bruna op, waar Dicks vader ook werkzaam was. En hoewel het natuurlijk logisch zou zijn dat Dick in de voetsporen van zijn vader zou treden als uitgever, wist hij hem ervan te overtuigen om het niet als uitgever maar als ontwerper aan de slag te laten gaan. Van 1951 tot 1968 ontwerpt hij meer dan 2000 boekomslagen, posters en affiches voor de uitgeverij. In 1953 begint hij zelf met het schrijven van prentenboeken.

Zijn stijl kenmerkt zich door de eenvoud. Duidelijke tekeningen en kleuren en vooral geen poespas. Het is gelijk duidelijk en de tekeningen vertellen als het ware het verhaal. Less is more. Wist je dat Dick Bruna daarom ook heel bewust alleen maar kleine letters gebruikt en geen hoofdletters in zijn verhalen?

Over het boek

In nijntje gaat boodschappen doen ga je mee op pad met nijn. Ze neemt haar boodschappenmand mee, maakt een lijstje en gaat langs de bakker, de kaasboer en natuurlijk ook de groenteboer. Overal neemt ze iets lekkers mee en als ze alle boodschappen van haar lijstje heeft afgestreept, gaat ze weer naar huis.

Close-up van de bladzijdes van nijntje doet boodschappen
Op elke bladzijde koopt nijntje waar wat nieuws van haar boodschappenlijstje.

Het kartonboek van nijntje doet boodschappen is in de bijzondere vorm van een boodschappenmand. Dat maakt het boek niet alleen leuk om voor te lezen, maar ook voor jonge kinderen om mee te spelen en zelf het verhaal uit te beelden of na te spelen of vertellen. Natuurlijk lokt een verhaal over boodschappen doen ook uit tot gesprek. Welke boodschappen moeten wij gaan kopen?

nijntje museum

Wist je dat er in Utrecht een compleet Nijntje museum is? Een bezoekje is echt een aanrader! En met de Museumkaart of de Vriendloterij VIPkaart is een bezoek zelfs gratis! Op dit moment wordt het museum volledig verbouwd en is er een tijdelijk museum maar op 22 juni 2023 gaat het compleet vernieuwde nijntje museum weer open voor bezoek. Meer info vind je op www.nijntmuseum.nl

Wil jij dit boek ook lezen?

nijntje doet boodschappen is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.