Selecteer een pagina

Tom is hele gewone jongen van 5 jaar oud. Alleen heeft Tom moeite met het aanleren van voor veel mensen vanzelfsprekende dingen. Tom heeft dyspraxie, wat hem belemmert in zijn motorische ontwikkeling. In dit prentenboek lees je over Tom en zijn dagelijks leven.

Tom is Tom

Titel: Tom is Tom
SchrijverMarleen van der Bosch – Barends
UitgeverijBoek Scout
ISBN: 9789464504323

Over de schrijfster

Marleen van der Bosch – Barends was altijd al druk aan het schrijven en tekenen. Haar creativiteit gebruikte ze beroepsmatig in het schrijven van beleidsnota’s voor de overheid. Toen haar jongste zoon Tom tegen heel wat uitdagingen aan liep in zijn ontwikkeling gooide Marleen het roer om. Ze focust zich op de zorg voor Tom en verwerkte haar ervaringen in het boekje Tom is Tom.

Over het boek

Tom is een vrolijke, vriendelijke jongen van 5 jaar oud. Omdat hij dyspraxie (een aangeboren neurobiologische ontwikkelingsstoornis van de motoriek) heeft hij moeite met dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn. Praten, lopen en schrijven gaan niet vanzelf en Toms brein heeft moeite om deze processen te automatiseren. In dit prentenboek schets Marleen de bijzondere situaties waar Tom in terecht komt en hoe zijn brein werkt. Dat niet alles vanzelf gaat is niet erg. Tom krijgt gelukkig ook veel hulp. Want hoewel Tom soms anders reageert dan een ander: Tom is Tom!

Wil jij dit boek ook lezen?

Tom is Tom is een boekje over een jongen met dyspraxie. Marleen van der Bosch – Barends probeert met dit boekje meer aandacht en begrip te vragen voor kinderen met dyspraxie. Je kunt haar missie steunen door het boekje Tom is Tom aan te schaffen. Daarbij gaat de helft van de opbrengst van het boek naar een mooi doel: Bio Vakantieoord in Arnhem, een vakantiepark voor kinderen met een beperking.

Je koopt dit prentenboek hier!