Selecteer een pagina

Een mopperige oude zeerover, dat is Woeste Willem. Hij woont aan de rand van het meer en wil vooral niemand zien. Totdat hij kleine Frank leert kennen…

Woeste Willem

Titel: Woeste Willem
SchrijverIngrid & Dieter Schubert
UitgeverijLemniscaat
ISBN: 9789082969573

Een klassieker

Wist je dat het prentenboek Woeste Willem uitkwam in 1992? Het is dus al meer dan 30 jaar oud en hele generaties zijn opgegroeid met dit prachtige verhaal over een klein jongetje en een oude zeerover die samen op avontuur gaan. Want hoe je het ook wendt of keert, het verhaal is tijdloos en spreek anno 2023 nog steeds kinderen aan. Niet alleen het verhaal is bijzonder, ook de illustraties verdienen hun aandacht. Het boek staat vol met prachtige, gedetailleerde tekeningen waarop steeds weer iets nieuws te ontdekken is. Neem de tijd om te lezen, samen te kijken en vooral te verwonderen!

Inkijkje in het prentenboek Woeste Willem.

Leuk feitje: Woeste Willem was is 2020 het boek voor de actie Geef een prentenboek cadeau.

Over het boek

Woeste Willem is een zeerover. Of nou ja, hij wás een zeerover. Inmiddels woont hij in zijn huisje aan de rand van het meer. Heerlijk rustig. Totdat hij Frank ontmoet. Frank zijn vlieger is namelijk op het dak van het huisje van Woeste Willem terecht gekomen en hij is zelf op het dak geklommen om ‘m te pakken. Maar eenmaal op het dak, durft hij er niet meer af. Willem moppert wat af en maakt Frank duidelijk dat hij niet heel welkom is.

Als Willem de volgende dagen steeds weer een zelfgemaakt dingetje op zijn deurmat vindt, keert zijn mopperige humeur. Hij gaat aan de slag om een nieuwe vlieger te maken en als hij Frank eindelijk weer treft, vertelt hij hem verhalen over zijn zeereizen en biecht hij iets op waar hij zich eigenlijk een beetje voor schaamt.

Inkijkje in het prentenboek Woeste Willem.

Leuk feitje 2: Je kunt Woeste Willem ook in andere talen beluisteren. Bij Prentenboek in alle talen kun je het verhaal in verschillende talen én Nederlandse dialecten beluisteren. ‘Prentenboeken in alle talen’ is een initiatief van  Stichting VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen.

Wil jij dit boek ook lezen?

Woeste Willem is zowel in de fysieke als de online boekhandel verkrijgbaar.